PROJECT GO-ART:

 

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen DKO is te  GAST IN HET ATHENEUM ANTWERPEN

OPENING DONDERDAG 5 MAART OM 19 UUR

Studenten, docenten en directie Kaska-dko GO!
nodigen U uit tot de exclusieve opening
GO! art project 2009 op donderdag 5 maart 2009 te 19 uur
Koninklijk Atheneum Antwerpen
Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen

Openingstijden tentoonstelling GO! art
7 maart 2009 10.00-17.00 uur
21 maart 2009 14.00-17.00 uur

Finissage
28 maart 2009 14.00-17.00 uur

Meer op

http://kaskadko-go-art.blogspot.com/

Gelieve uw komst te bevestigen via

http://www.g-o.be/tentoonstelling

http://kaskadko-go-art.blogspot.com/2009/02/kiezen-voor-persoonlijkheid.html

 

Volgend schooljaar bestaat het Gemeenschapsonderwijs 20 jaar. Om dit te vieren zal Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen deeltijds kunstonderwijs, dat deel uitmaakt van het Gemeenschapsonderwijs en behoort tot scholengroep Antigon,  in de vijf Vlaamse provincies een grootschalig tentoonstellingsproject opzetten rond het thema ‘Identiteit en diversiteit’.

 

Met de GO! art tentoonstelling wil het GO! haar 20-jarig bestaan voorBEELDIG vieren. Als vertrekpunt van de tentoonstelling koos GO! art niet voor een geschiedenis van het onderwijsnet, maar voor ‘individualiteit/identiteit’, een acuut en maatschappelijk relevant thema. De tentoonstelling vindt plaats op een vijftal locaties telkens in een andere Vlaamse provincie. De tentoonstellingsreeks gaat van start in Antwerpen.

 

De boeiende en ambitieuze opdracht om deze vijfledige, wijzigende en rondreizende tentoonstelling vorm te geven, ging naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van het GO! te Antwerpen - Deeltijds Kunstonderwijs. Met haar rijk geschakeerd studentenbestand en uiteenlopende werkpraktijken, leek deze academie het geschikte platform om artistiek te reflecteren rond het thema ‘individualiteit/identiteit’.

 

In dit eerste deel gaat de GO! art tentoonstelling een alliantie aan met het imposante neo-classistische gebouw van het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats, Antwerpen.

De tentoonstelling kwam voort uit een intense dialoog binnen de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van het GO! te Antwerpen (DKO). Na verschillende selectiemomenten werden de deelnemende kunstwerken via een online beeldbank publiek getoond en aangevuld met eigen commentaren van de makers zelf. Voor het eerst werd in deze academie een dergelijke onlinebeeldbank in praktijk gebracht.

 De academieateliers monumentale kunsten en scenografie legden de laatste hand aan de selectie en vulden ze nog verder aan met ’in situ’- werken, aangepast aan de omgevende ruimte van het statige en voorname atheneumgebouw dat nog de sporen draagt van de recente brand. Deze tentoonstelling exploreert zoals gezegd het thema ’individualiteit/identiteit’ en hoe dit inwerkt op de academiestudenten, -oudstudenten en -leraars. ‘Individualiteit/identiteit’ wordt geëxploreerd. Oriëntatiepunten worden bevraagd. Alle GO! scholen kunnen werken uit deze GO! art tentoonstelling ontlenen. Leerlingen worden uitgenodigd om na te gaan welke inhoudelijke en artistieke signalen zij hier opvangen. Nagaan hoe zij ’Individualiteit/identiteit’ zelf vorm kunnen geven en vertalen naar eigen creaties. Een kans die u niet mag laten liggen.U kan het eerste deel ontdekken vanaf 5 maart in het Atheneum, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen. De reizende tentoonstelling wordt daarna vervolgd in mei in het Koninklijk Technisch Atheneum Horteco,

De Bavaylei

, docent Kunstgeschiedenis KASKA-dko

 

Meer nieuws op http://kaskadko-go-art.blogspot.com/

 

 

Atheneum de Antwerpse locatie voor het project GO-ART

Foto’s: Bart’d Eyckermans

Even iets anders :

OPENDEURDAG van onze Koninklijke academie voor Schone Kunsten DKO

zaterdag 21 maart 2009
van 10.00 tot 17.00 uur

Op zaterdag 21 maart 2009 tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de volgende ateliers van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van het GO geopend voor het publiek:

CAMPUS MUTSAARDSTRAAT 31 – 2000 Antwerpen: Keramiek, vrije grafiek, fotokunst, schilderkunst, tekenkunst, beeldhouwkunst
CAMPUS RAAPSTRAAT 4 – 2000 Antwerpen: Jeugdatelier,  schilderkunst,  tekenkunst, kunstambachten hout-meubel, glas-in-lood, schilderen – fresco, steen-beeld
CAMPUS GELE HUIS Sint-Bavostraat, 2 -  2610  Wilrijk:  Kantwerk, textiele kunst, zeefdruk en weefkunst
CAMPUS WILLIOTSTRAAT 11 – 2600 Berchem: Video- en filmkunst, mode & theaterkostuum, sounddesign"